Anderledes gaver til børn

Anderledes gaver til børn

Det kan være svært at købe gaver til børn af forskellige årsager. For det første ændrer børns interesser sig hurtigt, hvilket gør det svært at vide, hvad de vil kunne lide. Desuden er børn ofte tilbageholdende med at give ærlig feedback om gaver af frygt for at såre giverens følelser. Derfor ender mange forældre med at give deres børn gaver, som de egentlig ikke ønsker eller har brug for. En anden vanskelighed ved at købe gaver til børn er, at de ofte allerede har alt det, de ønsker sig. I dagens forbrugerkultur bliver børn bombarderet med reklamer for det nyeste legetøj og de nyeste gadgets, og de har måske allerede øjnene rettet mod det nyeste must-have-produkt. Derfor har forældrene ofte svært ved at finde på noget, der både er unikt og meningsfuldt. I sidste ende er den bedste måde at vælge en gave til et barn på at tage udgangspunkt i deres interesser, da de ikke skifter lige så ofte, som de typer af legetøj, som de leger med. Hvis du er åben for at finde på alternative og anderledes gaver til din børn, så læs med i resten af denne artikel om emnet. 

Undgå de traditionelle gaver

Der er et par grunde til, at du bør tænke dig om en ekstra gang, før du køber traditionelle gaver, som for eksempel legetøj, til dine børn. For det første kan disse gaver ofte være ret dyre. Hvis du ikke er forsigtig, kan du nemt ende med at bruge mere, end du har råd til. For det andet har traditionelle gaver en tendens til at være meget sarte og skrøbelige. De er ikke altid bygget til at modstå de fleste børns hårde leg. Derfor kan de let gå i stykker eller blive beskadiget, hvilket gør at det i sidste ende bare er spild af penge.

Legetøj er nok den mest traditionelle form for gave, forældre giver deres børn, men i mange tilfælde og især med små børn, så leger de med det et par uger og så får det ellers lov til at stå at samle støv på børneværelset, eller ryge op på loftet eller i kælderen. Hvis man køber gadgets til sine børn, kan det være lidt det samme problem. Det er spændende i en kort periode, men så mister barnet interessen eller også bliver det forelsket i endnu en ny gadget, og så kan man starte forfra igen.

Derfor skal du overveje anderledes gaveidéer

For det første har mange børn allerede mere end nok legetøj. Faktisk har undersøgelser vist, at børn med for meget legetøj faktisk er mindre tilbøjelige til at lege med noget af det. I stedet for at tilføje til rodet, kan du overveje at give dit barn en gave, der virkelig vil være meningsfuld. Det kunne være noget som billetter til en koncert eller et teaterstykke, et medlemskab af en sportsklub eller en opsparingskonto eller måske endda nogle aktier, som de kan bruge eller sælger, når de bliver ældre.

For det andet kan alternative gaver være med til at lære børnene værdien af penge. Når du giver dit barn et stykke legetøj, kan det være, at det ikke helt forstår, hvor meget det har kostet. Hvis du derimod giver dem en alternativ gave, der koster det samme beløb, vil de sandsynligvis være meget mere bevidste om værdien af gaven. Det kan hjælpe dem med at udvikle sunde økonomiske vaner senere i livet. Her tænkes der især på legetøj med mening, som for eksempel legetøj der kan være med til at udvikle barnets personlighed.

Alternative og anderledes gaver

Når vi skriver alternative og anderledes gaver, så mener vi selvfølgelig indenfor rammerne af, hvad børn kan bruge. Det ville være mærkeligt at for eksempel købe en softice maskine eller en foldemadras til sit barn. Barnet ville nok synes om en softice maskine, men det ville ikke umiddelbart være brugbart, da det ikke er sikkert at barnet ville kunne finde ud af at betjene maskine, ligesom at barnet heller ikke ville kunne få love til at mæske sig i softice dagen lang. Derfor skal en alternativ gave stadig give mening for barnet.

Hvis du leder efter en gave, der bliver ved med at give, kan du overveje en af disse alternative gaveideer. Til den spirende kunstner kan du prøve et sæt maling af høj kvalitet eller et staffeli. Til den musikelskende kan du finde et instrument eller musikundervisning. Disse gaver kan give mange timers fornøjelse og bidrage til at udvikle et barns talenter og interesser. Det vil ikke kun blive værdsat af forældrene, men det vil også være med til at indgyde nogle vigtige værdier til den unge modtager. Det vil dog altid være en god idé at supplere sådan en gave, med en mindre gave, sådan så barnet stadig føler at de har fået en gave, især hvis begivenheden relateret til gaven, er juleaften eller barnets fødselsdag.