Juleslik til børn

Skal dit barn have en slik julekalender i år?

Et af de største højdepunkter i julen for danske børn er, når de skal til at åbne deres julekalender i december. Hver dag i december op til jul åbner de danske børn et vindue i deres adventskalender. Når de gør det, afsløres en lille godbid som f.eks. et stykke chokolade. Dette skaber forventning til juledag, hvor børnene kan åbne alle vinduerne på én gang og nyde deres store gevinst. For danske børn er kalenderen ikke kun en måde at modtage små godbidder op til jul på, men også en måde at markere, at tiden går og tælle ned for dagene, indtil julemanden kommer. Derfor er den en vigtig del af deres juletradition og noget som er elsket, ikke kun af børnene, men også mange voksne, fordi de også er vokset op med traditionen. Fordi julekalendere er så indgroet end del af den danske kultur omkring julemåneden, så er der også et utroligt stort marked for julekalendere og dermed et kæmpestort udvalg. Det kan derfor være en god idé at prøve noget nyt, som for eksempel en slik julekalender i stedet for den chokoladekalender man altid køber.

En slik julekalender er mere varieret

En af grundende til at man skal overveje en slik julekalender i stedet for den julekalender man altid ender med at købe, er at modsat en chokoladejulekalender, som oftest indeholder 23 stykker af det samme chokolade, samt et stort stykke d. 24. december, så indeholder en slik julekalender forskellige stykker slik og altså ikke bare det samme stykke slik 23-24 gange. En slik julekalender har generelt mere at byde på.

En slik julekalender er mere spændende

Selvom de fleste børn elsker chokolade, så kan man være sikker på, at stort set alle danske børn elsker slik. Det gør det mere spændende for barnet at åbne en låge i en slik julekalender, da de ikke på forhånd ved hvilket stykke slik de får. Med en chokoladejulekalender ved man, at man få et stykke chokolade magen til det stykke man fik i går og vil få i morgen. Chokolade er lækkert, men det er bare ikke spændende.

Hvor kan man finde en slik julekalender?

Ligesom med en chokoladejulekalender, så kan man finde en slik julekalender i de fleste butikker der sælger dagligvarer – alt supermarkeder, dagligvarebutikker og storcentre. Nogle specialbutikker har dog også set at der er et marked, så nogle byggemarkeder og blomsterbutikker vil også kunne tilbyde julekalendere af den ene eller den anden slags. Du kan også finde en her: https://slikjulekalendere.dk/ 

Hvad koster en slik julekalender?

Hvis du har besluttet dig for at gå med en slik julekalender i år og ikke helt ved hvad du skal forvente, når det kommer til prisen, så bare rolig. En slik julekalender koster hverken mere eller mindre en de forskellig chokoladejulekalendere. Der findes nemlig en kalender til ethvert budget, så hvis en slik julekalender er valget i år, så er der ingen grund til at frygte for ens julebudget. Med andre ord, så koster en slik julekalender stort set det samme som de fleste andre julekalendere.