Dreng og pige

Værd at vide om sandsynligheden for at få en dreng eller pige

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på kommende forældre og deres holdninger og håb, når det kommer til barnets køn. Mange er blot glade for, at de snart bliver beriget med en lille guldklump. Det betyder, at de ikke går op i, hvorvidt de får en dreng eller en pige.

Sådan er det ikke alle, der ser på det. Derimod er der mange, der håber på, at det enten bliver en dreng eller pige. Der kan være flere grunde til, at man håber på det ene eller det andet, hvorfor det er helt individuelt. Men af denne grund vil mange gerne vide noget om sandsynligheden for at få en dreng eller pige.

Størst sandsynlighed for at få en dreng

Der er faktisk størst sandsynlighed for at blive forældre til en dreng. Det gør sig også gældende, hvis man i forvejen er forældre til to piger. Det viser et stort studie, der er blevet udført af Danmarks Statistik. Her tog de et nærmere kig på 225.000 familier for at lave statistik på området.

I dette studie er de kommet frem til, at der er 49 procents sandsynlighed for, at dit barn bliver en pige. Det betyder, at der vil være 51 procents sandsynlighed for, at det bliver en dreng. Med andre ord, så er der faktisk størst sandsynlighed for, at man bliver forældre til en dreng.

To børn af samme køn fører ofte til et tredje

Danmarks Statistik har også fundet ud af, at de par, der får to børn af samme køn, har større sandsynlighed for også at få et tredje barn. Hvis du og din partner har fået to piger, er der derfor større sandsynlighed for, at I beslutter jer for at få et tredje barn.

Her er det naturligvis vigtigt at nævne, at det ikke betyder, at der er øget chance for at få en tredje pige. Der vil stadig være 49 procents sandsynlighed for dette.

Hvornår kan man få kønnet at vide?

Der er rigtig mange kommende forældre, der er meget ivrige efter at få barnets køn at vide. Derfor vil de også gerne vide noget om, hvornår man kan få kønnet at vide. Hvis I vælger at få lavet en NIPT, så kan den laves i gestationsuge 10+0 til 14+6, hvorfor det faktisk er muligt at få svar ganske tidligt.